Salchichón de chocolate (chocolade worst)

image_printprintfriendly version

Wat een lekker toetje of lekkernij bij je koffie of thee is dit! Naast het feit dat het er erg leuk uitziet is het ook nog eens heel leuk om het samen met je kinderen te maken op een druilerige zondagmiddag.

Ik zelf ben dol op pure chocolade, het liefst van 86%  maar niet iedereen deelt die mening. Ik heb dit recept helaas niet geprobeerd met melkchocolade maar ik neem aan dat het daarmee ook wel lukt. Aan de basis van je gesmolten chocolade kun je naar wens van alles toevoegen. Ik heb hier hazelnoten, amandelen, rozijnen en tarwekoekjes er aan toegevoegd, maar wie weet wil je er liever cranberries, cocosrasp en pinda’s doorheen doen. Laat je fantasie de vrije loop… dat is zo leuk aan koken en vooral met dit recept.

Salchichón de chocolate

125 gram pure chocolade
75 gram hazelnoten
75 gram amandelen in stukjes
75 gram krenten of rozijnen
4 tarwekoekjes
poedersuiker
50 gram roomboter

Breek de chocolade in stukjes en laat deze op een zacht vuur al roerend smelten au bain marie. Zet hiervoor een vuurvaste schaal op een pan met kokend water. Als de chocolade gesmolten is haal je het van het vuur en roer dan de koude boter erdoorheen tot deze gesmolten is.
Snij de hazelnoten en de koekjes in kleine stukje.
Meng de amandelen, rozijnen, hazelnoten en de koekjes door het chocolade mengsel.

Leg een stuk huishoudfolie op je werkblad en schep hierop het chocolademengsel. Rol de folie eromheen zodat je de vorm van een worst krijgt. Draai de uiteinden van de folie om zodat de chocolade niet wegvloeit. Je kunt hierna wat aluminiumfolie eromheen wikkelen zodat het geheel wat compacter wordt. Draai de uiteinden weer goed aan.
Plaats de rol een uur in de koelkast zodat deze de tijd heeft mooi stevig te worden. Haal hierna je worst uit de folie en bestrooi op wat huishoudfolie de poedersuiker. Rol je worst over de poedersuiker, zodat hij een mooie witte buitenkant krijgt. Snij de worst in plakken.

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »