Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

Ontzettend fijn receptje om restjes gekookte octopus te verwerken. Heerlijk bij de borrel of met wat gemengde sla als voorgerecht.

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

Pulpo con alubias y verduras (voor 4 personen)

blik gekookte witte bonen (400 gram)
250 gram gekookte octopus
1/2 rode ui, fijngesnipperd
1/2 groene paprika, heel fijn gesneden
1 kleine wortel, fijngesneden
1/2 kleine prei, fijngesneden
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherry azijn
zout en peper
gemengde salade

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
Snij de octopus in fijne plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en smoor hierin de prei 3 minuten, voeg de wortel eraan toe en bak dit 5 minuten mee. Doe de octopus erbij, overgiet met de azijn en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Meng de bonen, de paprika en de ui erdoor en serveer al dan niet op een bergje gemengde salade.

Eventueel nog op smaak brengen met olie en azijn mocht je de smaak nog te vlak vinden.

Pulpo con alubias y verduras (octopus met bonen en groenten)

4 Comments

  1. Charlotte juni 21, 2015 at 19:39

    Vandaag je recept weer gemaakt maar deze keer ook voor mijn Spaanse buren. Mijn buurman is een moeilijke eter maar hij bleef van deze schotel opscheppen. Volgens hem kunnen buitenlanders best ook Spaans koken. Dank je wel vanuit Murcia.

    • bijzonder spaans juni 22, 2015 at 07:25

      Haha! Wat ontzettend leuk om dat te horen Charlotte. Ik ben blij dat je zelfs je Spaanse buurman hebt kunnen overtuigen van je kookkunsten en dit recept. Een mooier compliment kan ik niet wensen;)) Dank je wel!

  2. Sandra - van Erik ;) april 11, 2016 at 16:30

    Vorige week de pulpo con arroz gemaakt (die was ook erg lekker!) en nog wat tentakels – die we toch nog maar niet gegrild hadden – over. Perfect voor deze dis dachten we zo, dus ontdooid en aan slag gegaan. (Het was mooi zonnig vandaag, dus perfect weer ook voor een salade.) De octopus was zo mooi en goed van smaak, zonde om er te veel mee te doen. Reeds tijdens de bereiding voorgeproefd uiteraard, en dat smaakte al super voordat het gerecht helemaal gereed was. En oh! Wat hebben we gesmuld van deze salade! Helemaal af met een wit Spaans wijntje erbij! We gaan snel weer een octopus preppen, en dit recept wordt daar dan zeker ook weer mee gemaakt!

    • bijzonder spaans april 11, 2016 at 17:49

      Hallo Sandra, Wat ben ik blij dat jullie de octopus uiteindelijk niet hebben gegrild, maar dit receptje ermee gemaakt hebben. Haha:)
      Leuk dat jullie zo enthousiast zijn en inderdaad octopus, zeekat, inktvis…… nou, daar hoort mooi weer en een wijntje bij wat mij betreft!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »