Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes)

Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes)

Het recept voor lemoncurd uit de magnetron heb ik al eerder een keer geplaatst op de blog. Zo makkelijk en lekker! Ik wilde het eens proberen met rabarber. Je hebt wel een sapcentrifuge nodig om het sap van de rabarber op te vangen. Een erg fijne combi samen met kersen, munt hazelnoten en zoete broodbakjes.

Esmée van Es Factory had een tijdje geleden een super simpel receptje op haar blog geplaatst voor het maken van broodbakjes. Erg leuk om te maken en om het met mijn rabarber curd te vullen heb ik er zoete broodbakjes van gemaakt. Het zijn kleine knapperige en bijzonder lekkere taartjes geworden.

Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes)

Crema de ruibarbo en cestitas de pan

350 gram rabarber
100 gram suiker
75 gram roomboter
2 kleine eitjes
handje hazelnoten
blaadjes munt
kersen

Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes)

Doe de rabarber in een sapcentrifuge. Je krijgt ongeveer 100 ml sap ervan. Leng eventueel aan met een beetje water.
Laat de roomboter smelten. Zet apart.
Klopt eieren en suiker tot een lichtgele massa, meng het rabarbersap erdoor en de gesmolten boter.
Zet 1 minuut in de magnetron. Roer alles weer om met een mixer en zet opnieuw een minuut in de magnetron. Herhaal tot je een lobbige massa hebt.
Hevel over naar een steriele pot. Laat afkoelen.

Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes)

Zoete broodbakjes

sneetjes bruin of wit brood uit de supermarkt
roomboter
fijne tafelsuiker

Verwarm de oven op 200 graden.
Stans rondjes uit het witbrood. Plet ze met behulp van een deegroller. Besmeer beide kanten in met roomboter en bestrooi met suiker.
Druk ze in een muffinvorm. Bak ze in 15 tot 20 minuten af in de oven. Laat op een rooster afkoelen.

Vul de broodbakjes met wat rabarber curd en garneer met een kers en bestrooi met gehakte hazelnoten en muntblaadjes.

Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes)

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »