Sopa de calabaza, garbanzos y zanahoria (pompoensoep met kikkererwten en wortel)

image_printprintfriendly version

Sopa de calabaza, garbanzos y zanahoria is een mooi geel/oranje soepje dat past bij de kleuren van dit jaargetijde. Een lekkere pompoensoep met kikkererwten en wortel. Het is een beetje een oosterse soep geworden vanwege het gebruik van kaneel en komijn. Maar erg lekker en makkelijk hoor zo’n maaltijdsoep. Beetje brood erbij en mij hoor je niet meer.

Sopa de calabaza, garbanzos y zanahoria (pompoensoep met kikkererwten en wortel)

Sopa de calabaza, garbanzos y zanahoria (voor 4 personen)

1 ui, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
200 gram schoongemaakte pompoen, in stukjes
400 gram wortelen, schoongemaakt en in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in plakjes gesneden
200 gram uitgelekte en afgespoelde kikkererwten
klein kaneelstokje
theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
peper en zout
room

Sopa de calabaza, garbanzos y zanahoria (pompoensoep met kikkererwten en wortel)

Verhit olijfolie in een grote pan en smoor daarin op een zacht vuur de ui 15 minuten. Voeg hieraan de pompoen, bleekselderij, wortelen en kikkererwten toe. Leg het stokje kaneel erbij en schenk er een half liter water bij.
Laat aan de kook komen en kook met een deksel op de pan de soep in 35 minuten gaar. Pureer en roer de komijn en gerookte paprikapoeder erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Roer een scheutje room door de soep (naar smaak). Serveer met een extra draai peper, wat paprikapoeder en wat druppels olijfolie.

Sopa de calabaza, garbanzos y zanahoria (pompoensoep met kikkererwten en wortel)

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »