Ensalada de primavera (lente salade)

image_printprintfriendly version

Eindelijk lente, en daar hoort naar mijn mening een kleurrijke lente salade bij. Dit recept is geïnspireerd op een van de recepten uit het prachtig boek A change of appetite van Diana Henry. Een heel eenvoudige salade met rauwe groenten. En als je zulke mooi gekleurde groenten hebt leent het zich natuurlijk vreselijk goed voor fotografie. Poeh wat heb ik genoten om deze salade te maken en op de kiek te zetten. Hoe dan ook, heel smakelijk, fris en vooral een mooie lente salade.

Op de foto zie je een paarse daikon liggen die ik bij de groothandel tegenkwam. Prachtig en erg lekker, maar niet makkelijk te vinden. Deze kun je vervangen door gewone radijs wat met zijn rode kleur ook een mooi accent geeft.

Ensalada de primavera - lente salade

Ensalada de primavera (voor 4 personen)

2 oranje wortelen
2 paarse wortelen
1 kleine courgette
1 kleine venkelknol
1 kleine gele biet
stuk daikon of een paar radijsjes
lenteui
1 rijpe avocado
rucolacress
rasp van een halve citroen
5 eetlepels citroensap
8 eetlepels olijfolie extra virgen
peper en zout

Ensalada de primavera - lente salade

Maak een vinaigrette door 4 eetlepels citroensap met de olijfolie goed door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper en zout.
Snij met behulp van een kaasschaaf linten van de wortelen en courgette en hou apart. Zeker de paarse wortel moet je apart houden aangezien die kleur afgeeft.
Haal de buitenste schil van de venkel en snij met een scherp mes of een mandoline in hele fijne plakjes. Was de gele biet heel goed af, schil hem en snij ook deze in super fijne plakken.
Snij de lenteui in dunne schuine plakjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snij de avocado in hele dunne plakken en besprenkel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.
Arrangeer de verschillende groenten over een heel groot bord, bestrooi met de citroenrasp, lenteui en rucolacress en besprenkel met de vinaigrette.

Stukje brood erbij en je hebt een geweldige lunch!

Ensalada de primavera - lente salade

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »