Geitenkaasballetjes met noten en kruiden
-
Post by bijzonder spaans
Geitenkaasballetjes met noten en kruiden eenvoudig recept voor het maken van een tapa met pistachenoten, pijnboompitten, tijm en oregano.
Geitenkaasballetjes zelf maken is zo vreselijk makkelijk en je kunt je eigen favoriete smaken eraan toevoegen. Ik maakte deze nadat ik een recept had gezien in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Diez waar ze pistache noten en geroosterde pijnboompitten eraan toevoegde. Dat leek mij erg lekker en dat heb ik als uitgangspunt genomen. Zelf voegde ik er nog wat tijm, oregano, citroenrasp een een beetje honing eraan toe. Het resultaat was heerlijk. Dus bij deze mijn recept ervan.
Om ze extra aantrekkelijk te maken decoreerde ik ze met gedroogde korenbloemen. En sommige met verse eetbare korenbloemen, borage en goudsbloemen. Maar dat is geheel aan jou om het zo te serveren.
200 geitenkaas naturel
60 gram ricotta
20 gram fijngehakte pistachenoten
20 gram pijnboompitten
rasp van 1 citroen
blaadjes van een paar takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
blaadjes van een paar takjes oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel of eetlepel honing (naar smaak)
vers gemalen zwarte peper
gedroogde korenbloemen, verse korenbloemen, borage en goudsbloemen (optioneel)
Meng alles goed om en zet een half uur in de koelkast.
Draai er kleine balletjes van en bestrooi met de gedroogde korenbloemen en serveer.
Of voeg er nog goudsbloemen eraan toe die ik kocht bij de boerenmarkt op de Noordermarkt hier in Amsterdam.
Comments