Manzanas al horno (appels uit de oven)

image_printprintfriendly version

Appels uit de oven doet mij heel erg aan vroeger denken en maakt mij altijd erg blij. Wat maakte mijn moeder dit vaak en wat vond ik het lekker. Net zoals mijn dochter nu, die ik altijd een heel groot plezier doe als ik dit recept maak. Ze geniet er net zoveel van als ik. Wellicht vind je dit meer een recept voor de herfst, ik in ieder geval niet en ik maak het in elk seizoen als ik er trek in heb. Koop wat lekkere biologische appels en maak dit gerecht in de oven net voordat je aan tafel gaat. Tegen de tijd dat je uitgegeten bent zijn de appels klaar en ruikt je huis heerlijk. Lekker met wat vanille-ijs erbij.

Manzanas al horno (voor 4 personen)

4 lekkere biologische appels
8 gedroogde abrikozen, fijngesneden
1 eetlepel rozijntjes
1 eetlepel gehakte amandelen
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel citroensap
1 theelepel suiker
wat klontjes boter

Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en prik het vel op een paar plaatsen in. Vet wat ovenschaaltjes met wat roomboter in en zet in elk ovenschaaltjes een appel. Meng de kleingesneden abrikozen met de rozijnen, citroensap, kaneel en de amandelen en vul de holte van de appels daarmee. Strooi wat suiker over de appels en leg op elke appel een klontje boter.
Vul de ovenschaaltjes met een beetje water zodat je appels ongeveer 1 cm in het vocht staan. Zet ze 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Serveer ze met of zonder ovenschaaltjes. Maar laat ze wel eventjes afkoelen……..

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »