Delicias con chocolate

image_printprintfriendly version

Op 31 oktober wordt in Spanje de Castañada gevierd waar ik vorig jaar al over blogde. Daar horen natuurlijk de panellets bij. Dit jaar op 31 oktober het recept van delicias con chocolate die mij erg aan de panellets doen denken. Niet alleen door het gebruik van amandelmeel als hoofdingrediënt maar ook door de ronde vorm. Een combinatie van amandelmeel, sinaasappelsap en suiker, omhult in een laag pure chocolade. Que delicioso!! En voor een wat spannender versie van deze delicias kun je het sinaasappelsap vervangen met bijvoorbeeld Gran Marnier. Ook erg lekker!

Delicias de chocolate (voor ongeveer 40 stuks)

200 gram amandelmeel
80 gram poedersuiker
3 eetlepels sinaasappelsap
100 gram pure chocolade (minimaal 70%)
25 gram boter
1 eetlepel slagroom

Meng amandelmeel, sinaasappelsap samen met de suiker en kneed tot het geheel aan elkaar plakt. Voeg zonodig een beetje sinaasappelsap toe.
Draai er kleine balletjes van met een diameter van ongeveer 2 cm.


Verhit voor de coating de chocolade met de boter en slagroom au bain marie en blijf roeren tot je een mooie dikke chocoladesaus hebt.
Rol met behulp van een lepel of vork de balletjes door de chocolade zodat ze goed bedekt zijn en laat ze op een vetvrij vel papier minstens 1 uur hard worden in de koelkast.

Bron: The Spanish Kitchen – Clarissa Heyman

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »