Pastel de limón (citroentaartje)

image_printprintfriendly version

Pastel de limón (citroentaartje)

Ik ben helemaal niet van zoete nagerechten, maar maak graag een uitzondering als er citroen in verwerkt is. Citroensorbet, lemoncurd, citroentaartjes heerlijk allemaal. Hier een receptje uit het tijdschrift Postres van Lecturas waarmee je zonder het gebruik van een oven een heerlijk citroentaartje maakt. Bestrooi met wat cocosrasp of nougatine.

Pastel de limón

Pastel de limón

150 gram Maria koekjes
100 gram zachte roomboter
3 citroenen (200ml sap en rasp van 1 citroen)
9 velletjes gelatine
200 gram suiker
500 ml slagroom
kokosrasp
blauwe bessen
blaadjes munt

Pastel de limón

Maal de Maria koekjes fijn in een keukenmachine en voeg daar de zachte boter aan toe. Meng tot een geheel en verdeel over een springvorm van 20 cm of kleine springvormpjes van 13 cm. Zet een uur weg in de koelkast.
Was en droog de citroenen en rasp van 1 van de citroenen en zet dit apart. Haal met behulp van een mes de schil van 1 van de citroenen en snij langs de vliesjes waardoor je de partjes eruit haalt. Snij de partjes in kleine stukjes en zet apart. Pers de 2 overige citroenen uit.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm de 200 ml verkregen citroensap met de suiker tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit samen met de citroenrasp bij het citroensap en roer tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Klop ondertussen in een grote kom de slagroom stijf. Meng voorzichtig het gelatine/citroenmengsel met een spatel erdoor en meng de citroenpartjes erdoor. Vul hiermee de koekbodem(s) van de springvorm(en). Laat minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.

Pastel de limón

Bestrooi met kokosrasp en garneer met wat blauwe bessen en wat muntblaadjes.

Pastel de limón

5 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »