Rabo de toro con castañas (ossenstaart met kastanjes)
Voor mij is een stoofschotel comfortfood. Zeker als je dit in het weekend maakt en het weer buiten guur is. Je huis vult zich met heerlijke geuren…….
Rabo de torro is ossenstaart en een erg lekker stukje vlees.
Kastanjes zijn nu in de herfst weer volop verkrijgbaar. Je kunt ze voor dit recept zelf in de oven bereiden (klik hier voor de bereidingswijze) of eventueel kant en klaar kopen bij de natuurwinkel of betere groentezaken.
Het lekkerste is om deze stoofschotel een dag van te voren te maken. Zo trekken alle smaken goed in het vlees.
Rabo de toro con castañas (voor 4 personen)
1,5 kilo ossenstaart
2 eetlepels bloem
6 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden
1 fles stevige rode wijn
10 peperkorrels
2 takjes tijm
400 gram gekookte en gepelde kastanjes
1 theelepel suiker
zout en peper
Verwarm de oven op 150 graden.
Bestrooi de stukken ossenstaart met zout en peper en haal lichtjes door de bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak in gedeeltes de stukken ossenstaart rondom bruin. Hevel over naar een goed af te sluiten pan en die tevens geschikt is voor de oven.
Bak de ui zacht in 5 minuten in 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan. Doe de ui bij de ossenstaart met de rest van de ingrediënten en breng aan de kook. Schuim eventueel af.
Doe de deksel op de pan en zet 3 tot 4 uur in de voorverwarmde oven of totdat het vlees gaar is en makkelijk van het bot komt.
Mocht je de ossenstaart de volgende dag eten, haal dan met een lepel het gestolde vet weg voor je het vlees weer opwarmt.
Bron: The Spanish Kitchen – Clarissa Hyman
Comments