Croquetas de pollo (kroketjes met kip)

image_printprintfriendly version

Al eerder plaatste ik croquetas de jamón op deze blog, dit keer het recept van croquetas de pollo. Met net een andere bereidingswijze voor het maken van de béchamel voor de vulling van deze overheerlijke kroketjes.

Het liefst gebruik ik voor de béchamel een melk die aan de kook gekomen is met 1 blaadje laurier, 10 peperkorrels en 2 kruidnagels. Laat 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur en zeef daarna de melk waarbij je het vocht opvangt. Het is niet echt noodzakelijk in het recept, maar persoonlijk vind ik dat de vulling er veel smakelijker door wordt.

croquetas de pollo

Croquetas de pollo (voor ongeveer 18/20 stuks)

50 gram roomboter
1 klein ui, fijngesneden
65 gram bloem
400 ml melk (al dan niet getrokken met laurier, peperkorrels en kruidnagel)
200 ml kippenbouillon
115 gram gekookte kipfilet, fijngesneden
extra bloem
2 eieren, los geklopt
beschuitkruim gemaakt van 8 beschuitjes
1 theelepel gerookte paprika
handjevol peterselie fijngesneden

croquetas de pollo

Laat de boter in een koekenpan smelten, voeg hieraan de ui toe en laat 5 minuten zachtjes bakken tot de ui glazig is. Bestrooi met bloem, roer goed door het ui en boter mengsel. Het geheel wordt kruimelig en bak dit op middelmatig vuur al roerend een paar minuten tot het lichtbruin wordt.
Haal van het vuur en roer de warme melk scheutje bij scheutje erdoor terwijl je goed blijft roeren zodat de bloem de melk kan opnemen en het een gladde massa wordt zonder klontjes. Giet langzaam al roerend de bouillon erbij en roer wederom tot een glad mengsel en zet de pan weer terug op het vuur.
Laat al roerend aan de kook komen en laat indikken tot de saus losraakt van de zijkanten van de pan. Of dat je een schone streep over de bodem kunt trekken. Voeg aan de ingedikte saus de stukjes kip, gerookte paprikapoeder en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

croquetas de pollo
Laat 2 uur afkoelen in een kom die afgedekt is met wat huishoudfolie.
Neem een volle eetlepel van het kippenmengsel en vorm met behulp van bevochtigde handen, kroketjes met een lengte van ongeveer 5 cm. Haal ze door de bloem, daarna door het los geklopte ei en daarna door het beschuitkruim. Herhaal dit met de rest van het kippenmengsel en zet de kroketjes 30 minuten weg in de koelkast.

croquetas de pollo
Verhit zonnebloemolie of olijfolie in een frituurpannetje tot 190 graden en frituur de kroketjes in een paar minuten tot ze goudbruin zijn.

croquetas de pollo

8 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »