Contramuslos rellenos (gevulde kippenpoten)

image_printprintfriendly version

Contramuslos zijn kippenpoten waar het bot van verwijderd is. Vraag je poelier dat te doen maar laat het er wel vel aan zitten. De manchego kaas in dit recept kun je altijd vervangen voor Parmezaanse kaas.

Contramuslos rellenos (voor 4 personen)

4 kippenpoten zonder bot maar wel nog met vel
1 kleine ui, fijn gesneden
4 pimientos del piquillo, fijn gesneden
60 gram zwarte (taggiasche) olijven zonder pit, fijngehakt
4 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
100 ml witte wijn
50 ml olijfolie extra virgen
40 gram geraspte manchego kaas
zout en peper

Laat je poelier het bot uit de kippenpoten verwijderen of doe het zelf. Zorg dat het een geheel blijft zodat je er een vulling in kunt doen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel van de olie van de gedroogde tomaten en smoor hierin de ui goudbruin. Haal de pan van het vuur en meng de ui met de piquillo paprika’s, tomaten en olijven en geraspte manchego kaas.


Leg de kippenpoten met hun vel naar onderen op een snijplank, bestrooi met wat zwarte peper en verdeel de vulling over het midden van het vlees. Rol het vlees om de vulling en zet vast met een houten prikker of bind vast met keukentouw zodat de vulling er niet uitkomt.
Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de kip aan alle kanten bruin en krokant. Hevel ze over naar een ovenschaal samen met het bakvocht en overgiet met de witte wijn. Zet 20 minuten in de oven.


Lekker met een simpele salade of een fijne puree.

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »