Poached apples with ginger and anise (gepocheerde appeltjes met gember en steranijs)
-
Post by bijzonder spaans
Ik ben gek op Spanje hoor en zijn fantastische keuken, maar ik kook naast Spaans ook graag andere dingen. Één van de kookboekenschrijvers die ik enorm bewonder en waar ik een groot fan van ben is Nigel Slater. Ik heb bijna al zijn boeken in mijn kast staan en ze zijn echt geweldig en heel fijn leesvoer. Dit recept komt uit zijn boek The Kitchen Dairies II. Waanzinnig lekker en super simpel. En vooral heel geschikt met dit weer, want wie wil er nou niet een hartverwarmend en warm appelgerechtje eten met deze koude temperaturen?
Poached apples with ginger and anise (voor 2 personen)
3 pink lady appels
sap van een halve citroen
400 ml ongefilterde appelsap
2 eetlepels rietsuiker
2 stuks steranijs
1 kaneelstokje
40 gram gemberbolletjes (op sap) fijngesneden
2 eetlepels gembersap
Bron: Nigel Slater, Kitchen Diaries II
Comments