Fletán con patatas y hinojo al horno (heilbot met aardappelen en venkel uit de oven)
-
Post by bijzonder spaans
Opnieuw een ovenschotel met vis op de blog. Na een aantal recepten voor zeebaars (Lubina al horno en Lubina al horno con patatas, guindilla y pimientos) en dorade (Dorada con patatas al horno) is het dit keer ééntje met heilbot, venkel en aardappelen.
Fletán al horno con patatas y hinojo (voor 2 personen)
1 moot heilbot voor 2 personen
4 aardappelen
8 cherry tomaatjes
1 venkelknol
dille of venkelgroen
knoflookteen, fijngesneden
peterselie
draadjes safraan
wat rode peperkorrels
zwarte peper
zout
olijfolie
Verwarm de oven op 200 graden.
Beboter een ovenschaal. Snij de aardappelen met behulp van een mandoline in hele fijne plakken. Leg deze in de ovenschaal en bestrooi elke laag met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
Schuif in de warme oven en bak 20 minuten. Snij ondertussen de venkel in hele fijne plakken en was en droog de tomaatjes. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven en leg de venkel en tomaatjes op de aardappelen. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Schuif opnieuw in de oven voor 10 minuten.
Snij de heilbot moot in twee stukken, spoel af en dep droog. Maak een emulsie met behulp van een staafmixer van de olijfolie, knoflookteen, safraandraadjes, venkelgroen of dille en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Comments