Salade van paprika, ei en ansjovis, een super eenvoudig recept voor een klassieke Spaanse salade die heerlijk is als lunch of als tapa gerecht.
Ensalada de pimientos con huevo con anchoas ofwel salade van paprika, ei en ansjovis is een klassieker in de Spaanse keuken. Heerlijk Spaanse smaken die samenkomen in een prachtige salade. En nog eens super makkelijk te maken ook nog. Een beetje brood en een glaasje wijn erbij en je waant je in Spanje. En zo’n fijn recept die je makkelijk van te voren kunt klaarmaken.
De paprika’s kun je zelf roosteren, maar als je echt makkelijk wilt doen dan kun je ze ook kant en klaar kopen. Je vind ze in de supermarkt, meestal in een glazen pot. Maar zelf roosteren of de paprika’s smoren op de wijze zoals mijn tante ze bereid is natuurlijk ontzettend lekker, zelfs lekkerder naar mijn mening.
Deze salade staat of valt bij het gebruik van de ingrediënten. Gebruik de beste soort ansjovis, sherry azijn en fruitige olijfolie die je bij speciaalzaken of delicatessen zaken kunt kopen.
Salade van paprika, ei en ansjovis
3 rode en 3 gele geroosterde paprika’s, eventueel in repen gesneden
4 biologische eieren, hardgekookt
12 ansjovis filets
12 zwarte olijven (zonder pit)
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgeknepen
3 eetlepels sherryazijn
6 eetlepels olijfolie extra virgen
zwarte peper
peterselie
Leg de geroosterde/gesmoorde paprika in een mooie serveerschaal of op een bord.
Pel de eieren en snij ze in parten of plakjes. Leg ze bij de paprika.
Laat de ansjovis uitlekken en doe deze ook bij de salade.
Strooi de kappertjes en olijven over de salade heen en wat gemalen zwarte peper.
Maak een vinaigrette door de sherryazijn en olijfolie goed door elkaar te kloppen. Besprenkel de salade met de vinaigrette.
Laat de salade een uurtje staan zodat de smaken goed kunnen mengen en bestrooi vlak voor het serveren met wat peterselie.
Serveer met wat lekker brood om de sappen op te deppen.
2 Comments