Salpicón de mariscos (zeevruchten salade)

image_printprintfriendly version

Een zeevruchten salade die je koud serveert. Je kunt hem als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht serveren op een warme zomeravond. Serveer er wat lekker brood bij.

Salpicón de marisco (voor 4 personen)

500 gram grote rauwe gamba’s
500 gram schoongemaakte inktvis
500 gram mosselen
witte wijn
1 ui, in parten
laurierblad
1/2 citroen, in parten
peterselie
paar peperkorrels
zout
1 groene paprika
2 rijpe tomaten
olijfolie
sherryazijn

Kook de mosselen tot ze open zijn in een bodempje witte wijn. Haal de mosselen uit hun schelp en bewaar. Snij de ui in 4 stukken. Breng water aan de kook met wat zout, de citroen, de ui, de peperkorrels, wat stengels van de peterselie en het laurierblaadje.

Voeg hieraan de rauwe gamba’s toe en laat aan opnieuw aan de kook komen en kook de gamba’s 1 minuut. Haal ze uit het water en laat ze onder koud stromend water afkoelen.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snij ze in de lengte door en bewaar.
Laat het water opnieuw aan de kook komen en doe hierin de in ringen gesneden inktvis. Zodra ze een witte structuur hebben, haal je ze eruit. Laat ze niet te lang in het water koken want dan worden ze taai. Mocht dit gebeuren, kun je ze beter zachtjes door laten koken (ongeveer 45 minuten) tot ze weer mals zijn.
Snij de groene paprika en de tomaten in hele kleine blokjes. Doe alles in een grote mooie schaal en maak een vinaigrette van olijfolie en sherryazijn. Schenk dit over de salade en roer alles goed door. Breng op smaak met wat peper en zout en garneer met wat peterselie.

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »