Merluza en papillote con tomatitos (heek met tomaatjes in een pakketje)

image_printprintfriendly version

Ik maak regelmatig vis op deze wijze klaar. Het hoeft niet per se met heek te zijn. Je kunt er ook een ander soort vis voor gebruiken.

merluza en papillote

Merluza en papillote con tomatitos (voor 2 personen)

2 stukjes heek of andere vis van ongeveer 150-200 gram ieder
8 cherrytomaatjes
dille
dragon
citroensap
creme fraiche
scheutje witte wijn
rode peperkorrels
peper en zout
olijfolie

merluza en papillote

Verwarm de oven op 200 graden.
Leg een stuk aluminiumfolie op je werkblad en daarboven een stuk bakpapier groot genoeg om daar een vispakketje van te maken.
Besmeer het stuk bakpapier met wat olijfolie, lepel een eetlepel creme fraiche erover en bestrooi met wat peper en zout. Besprenkel met wat citroensap. Snij wat dille en dragon fijn en strooi eroverheen. Leg een stukje vis erop en de gehalveerde tomaatjes. Bestrooi alles met peper en zout, dille, dragon en rode peperkorrels.
Vouw de randen van het bakpapier en aluminiumfolie naar elkaar toe (niet te strak om de vis) en vouw om. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de vis en de vouwnaden. Doe hetzelfde met één van zijkanten. Schenk voorzichtig een scheutje witte wijn in de nog open kant van je pakketje. Sluit deze daarna op dezelfde wijze als de andere kant.
Herhaal deze handeling voor het andere stukje vis.
Leg de pakketjes in een ovenschaal en schuif 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de pakketjes door de bovenkant open te knippen (pas op voor de hete stoom die eruit komt).

merluza en papillote

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »