Conill amb xocolata (stoofschotel van konijn met chocola)

image_printprintfriendly version

In de Catalaanse keuken zijn heel veel recepten te vinden waar het gebruik van pure chocolade als smaakmaker wordt gebruikt. Net zoals in deze fijne stoofschotel van konijn. Het is een eenvoudig recept en echt ontzettend lekker.
Op de zaterdagmarkt van de Lindengracht in Amsterdam vond ik eindelijk een poelier die hele konijnen verkoopt in plaats van de standaard bouten die je overal kunt krijgen. Laat het konijn in stukken hakken en vraag de lever erbij te leveren want die geeft een deel van de smaak aan de saus af.

conill amb xocolata

Conill amb xocolata (voor 4-6 personen)

1 konijn
30 gram pure chocolade, geraspt
2 uien, fijngesneden
1 rijpe grote tomaat of 2 tomaten uit blik, in kleine stukjes gesneden
4 knoflooktenen
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
50 gram amandelen
water
olijfolie
peper en zout

conill amb xocolata

Bestrooi de stukken konijn met peper en zout.
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom bruin. Doe dit in gedeeltes als je een groot konijn hebt. Haal uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde olie de uien en 2 fijngesneden knoflooktenen tot de uien glazig worden. Voeg hieraan de tomaat en laat op een middelmatig vuur bakken tot ze hun vocht kwijt zijn en je een soort van marmelade hebt.
Leg de stukken konijn terug in de pan en voeg laurier, tijm en net zoveel water toe tot het konijn net onder staat. Laat op een middelmatig vuur ongeveer zachtjes stoven tot hij gaar is (ongeveer 30 minuten).
Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en wrijf fijn in een vijzel samen met de overgebleven 2 tenen knoflook en chocolade. Schenk een beetje van het warme kookvocht toe tot je een papje hebt en voeg dit mengsel 5 minuten voor het einde van de kooktijd aan het konijn.
Serveer de saus apart of samen met de konijn.
Lekker met puree, wortelen uit de oven en een salade.

conill amb xocolata

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »