Tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen

image_printprintfriendly version

Tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen- Tortilla de setas salvajes y patatas

De herfst is in alweer in aantocht en tijd, wat mij betreft, voor een lekkere tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen. Dit is mijn variant op de traditionele Tortilla de patatas con cebolla.
Gelukkig kunnen we nog even genieten van het mooie weer en zomerse temperaturen, al zie je de herfstkleuren al langzaam tevoorschijn komen. Zelfs het licht wordt zachter en warmer momenteel. Geniet van het weer en dit recept allemaal.

Tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen

Tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen

 

200 gram wilde paddenstoelen
8 biologische grote eieren
200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 sjalot, fijngesnipperd
handje peterselie, fijngesneden
peper en zout
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel tijm
olijfolie en wat roomboter

Tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen

Maak de paddenstoelen schoon en bak ze kort in wat roomboter, bestrooi met peper, zout, tijm en knoflookpoeder. Roer nog even om en hevel over naar een schaal. Zet deze apart.
Verhit in dezelfde pan een beetje olijfolie en smoor op een laag vuur de ui tot deze glazig geworden is. Doe bij de paddenstoelen.
Bak in dezelfde pan in nog een scheutje olijfolie de aardappelschijfjes tot deze bruin en krokant zijn. Bestrooi met wat knoflookpoeder, peper en zout en bewaar bij de paddenstoelen.
Klus de eieren, breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel bij de paddenstoelen. Bestrooi met de peterselie en roer alles om.

Tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen

Verhit een beetje olijfolie in dezelfde koekenpan en laat de olie goed warm worden. Giet het ei/paddenstoelen mengsel in de pan, draai het vuur lager en doe een deksel op de pan.
Bak de tortilla tot de randen gestold zijn maar nog redelijk nat in het midden. Haal de deksel van de pan en plaats een bord op de pan en draai hem om zodat de tortilla op het bord ligt.
Laat de tortilla weer in de pan glijden zodat de onderkant nog gaar wordt. Bak 2 minuten en laat de tortilla op een schoon bord glijden.
Snij in punten en serveer warm of koud.

Tortilla met wilde paddenstoelen en aardappelen

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »