Sopa de cebolla con almejas y dados de pan (uiensoep met tapijtschelpen en stukjes brood)
-
Post by bijzonder spaans
Van lekker knapperig gebakken brood in wat olijfolie gebakken word ik heel blij. Het doet mij echt aan Spanje denken. En stukjes in olijfolie gebakken brood zijn ook heerlijk in deze soep. Mocht je er zelf geen liefhebber van zijn of geen brood eten, om wat voor reden dan ook, dan kun je ook restjes gekookte rijst of pasta gebruiken in de soep. Ook erg lekker. Als je geen kervel in de supermarkt kunnen vinden (Jumbo heeft het in het assortiment) vervang dit dan door peterselie.
Sopa de cebolla con almejas y dados de pan (voor 4 personen)
2 grote gele uien
300 gram tapijtschelpen of venusschelpen
750 ml groentebouillon (zelfgemaakt of uit een pot. Ik gebruikte een groentefond van Le Fond Englert)
2 oude boterhammen, in blokjes gesneden
paar takjes kervel
olijfolie
verse gemalen zwarte peper
zout
Laat de venusschelpen in een bak met koud water 2 uur weken zodat ze tijd hebben open te gaan en het eventuele zand wat ze meedragen los te laten. Ververs af en toe het water.
Bak de stukjes brood in een scheut olijfolie goudbruin en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bron: afgeleid van artikel uit Lecturas – Cocina Invierno
Comments