Rabarbermoes met sinaasappel en rozenwater – rubarb blog challenge
-
Post by bijzonder spaans
Rabarbermoes met sinaasappel en rozenwater – rubarb blog challenge
Een beetje onwennig heb ik een winactie op touw gezet. Meer in combinatie met een andere winactie waar ik dan als blog met mijn lezers aan mee wil doen. Het gaat hier om een rabarber challenge van Mr. Kitchen om weer onze oude vertrouwde rabarber wat meer op de kaart te zetten. Hij behoort tegenwoordig gek genoeg bij de vergeten groenten, die we met zijn allen weer in het zonnetje en op de kaart proberen te zetten.
Wat is precies de bedoeling: stuur voor 30 april je een recept naar bijzonderspaans@xs4all.nl onder vermelding van rabarber challenge. Het mag een voor-, hoofd- of nagerecht zijn. Onder de inzendingen ga ik persoonlijk (als zijnde vakkundige jury) een recept die kans maakt uitkiezen en insturen voor de grote Rubarb Challenge, die door Mr. Kitchen in het leven is geroepen.
Op 15 mei zullen zij de 5 nominaties per categorie bekend maken. Deze nominaties strijden tenslotte op zaterdag 24 mei in hun keuken op de Westergasfabriek, waar ze allemaal door een professionele food-fotograaf zullen worden vereeuwigd. Een deskundige jury beloont de drie winnende gerechten met eer, roem en smaakvolle prijzen.
Nou, dat lijkt mij persoonlijk wel een geweldig iets, plus je maakt meteen kans op één van de twee geometrico sets die ik verloot onder alle inzendingen. Deze sets bestaan ieder uit acht 16/17 cm schaaltjes in diverse kleuren zoals op de foto te zien is. Let op de foto dient ter illustratie, alle schaaltjes zijn met de hand beschilderd en uniek. Twee mensen wil ik graag blij maken met een set. Doe je mee met jou recept? Leuk!!!
500 gram rabarber
125 gram suiker
rasp en sap van een halve sinaasappel
3 eetlepel rozenwater
roze peperkorrels
munt
Laat suiker met het sinaasappelsap en rozenwater in een pannetje smelten.
Voeg rabarber en sinaasappelrasp toe en laat aan de kook komen. Laat 3 minuten koken tot de rabarber net zacht geworden is.
Laat afkoelen. Bestrooi net voor het serveren eventueel roze peperkorrels en blaadjes munt.
Lekker met dikke yoghurt of vanilleijs.
3 Comments