Almejas y patatas en salsa de azafrán (tapijtschelpen en aardappelen in een safraansaus)
-
Post by bijzonder spaans
Dit mooie gerecht was zo vreselijk lekker dat het hier thuis een blijvertje is. Wat een heerlijke saus en de saus met wat brood op deppen is helemaal een feestje. Heerlijk!!
Almejas y patatas en salsa de azafrán (voor 2 personen)
500 gram tapijtschelpen
2 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
50 gram pancetta, in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
plukje safraan
1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel tijmblaadjes
blaadjes van 2 takjes dragon, grof gehakt
100 ml witte vermouth (noilly prat) plus een scheutje
100 ml room
zwarte peper
Week de safraan in een scheutje vermouth.
Verhit een pan op het vuur en voeg hieraan de tapijtschelpen toe als deze heet is en schenk de vermouth erbij. Doe een deksel op de pan en laat 2 minuten koken tot de schelpen opengegaan zijn.
Giet de tapijtschelpen af waarbij je het kookvocht opvangt.
Afgeleid van recept uit Stylish Mediterranean van Sophie Braimbridge
2 Comments