Knoflooksoep met tijm en stokbrood – een recept voor een goedkope soep op basis van knoflook, bouillon, tijm en gerookte paprikapoeder
Voor alle knoflook liefhebbers. Een soepje dat al eerder op de blog stond maar duidelijk een update nodig had. Niet alleen is deze knoflooksoep met tijm en stokbrood super lekker maar ook nog eens super eenvoudig te bereiden. En daarnaast ook nog eens ontzettend goedkoop. En je huis ruikt heerlijk als je dit maakt.
De soep bestaat uit een groentebouillon (al dan niet zelfgemaakt), stokbrood in wat olijfolie gebakken, wat knoflook, wat blaadjes tijm en een beetje gerookte paprikapoeder. Simpel toch?
Het onderstaande recept is geschikt voor 3 personen
Knoflooksoep met tijm en stokbrood
1 liter groentebouillon
4 knoflooktenen, waarvan 2 gepeld en in flinterdunne plakjes gesneden
4 takjes tijm, blaadjes afgeritst
1 takje peterselie
3 eetlepels olijfolie extra virgen
1 theelepel gerookte paprikapoeder (dulce) of gewone paprikapoeder
1 lekker biologisch stokbroodje, waar 12 plakjes van 1 cm doorsnede afgesneden
2 eetlepels olijfolie om de broodjes in te smeren
zout en peper
Pel 2 knoflooktenen en snij ze in flinterdunne plakjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de knoflook op een zacht tot middelmatig vuur lichtbruin. Laat niet te donker worden want dan wordt de knoflook bitter.
Voeg hier de gerookte paprika aan toe en roer alles een minuut door. Schenk de bouillon erbij en de blaadjes tijm en laat aan de kook komen. Breng op smaak met peper en laat op een zacht vuur 10 minuten koken.
Snij ondertussen het stokbrood in mooie plakken. Giet twee eetlepels olijfolie in een kommetje en bestrijk het brood aan beide kanten met de olijfolie.
Bak de broodjes in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin.
Snij de overige 2 knoflooktenen doormidden en wrijf hiermee beide kanten van het nog warm gebakken stokbrood in.
Verdeel de soep over 3 kommen, leg er een plakje geroosterd brood in en bestrooi de soep met peterselie en eventueel nog wat extra tijm.
Serveer met het rest van het gebakken stokbrood.
3 Comments