Saucijzenbroodjes met verse worst en kruiden
Na een aantal recepten te hebben gelezen over hoe je zelf saucijzenbroodjes kunt maken dacht ik: dat kan toch ook anders?
Ik ben in de gelukkig omstandigheid dat ik elke woensdag bij mij om de hoek een boerenmarkt heb met de Berkshire butcher, die hele fijne worsten verkoopt.
Waarom zelf een gehaktmengsel maken terwijl je soms verslavend lekkere worstjes kunt kopen?
Dat heb ik als uitgangspunt genomen. Dit is zo’n makkelijk recept dat iedereen het kan en het zich prima leent voor experimenten met verschillende soorten worst.
Saucijzenbroodjes met verse worst en kruiden (voor 18 broodjes)
6 chipolataworstjes of andere lekkere worstjes
1 pak vers bladerdeeg aan één stuk
takjes tijm (of rozemarijn, salie of peterselie)
1 geklutst ei
Verwarm de oven op 220 graden. Snij de chiploata worst in 3 gelijke stukjes.
Rol het bladerdeeg uit en snij in repen van ongeveer 6 x 12 cm of net zo breed als een stukje worst.
Leg wat blaadjes tijm of andere gesneden kruiden naar smaak, op het bovenste gedeelte van het bladerdeeg. Leg hier een stukje worst op.
Kwast de onderkant van het rechthoekje in met wat geklutst ei en rol het bladerdeeg om het worstje heen.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork wat gaatjes in aan de bovenkant. Kwast geklutst ei over de broodjes en schuif de bakplaat 15 tot 20 minuten in de oven.
6 Comments