Sorbete de melón con salsa de vino (meloen sorbet met wijnsaus)
-
Post by bijzonder spaans
Wat is het toch heerlijk al dat mooie zomerfruit. Om ervan te profiteren maakte ik onderstaand gerecht. Sorbet van meloen met een wijnsaus. Gebruik voor de wijnsaus een mooie rode wijn.
Sorbete de melón con salsa de vino
750 gram meloen zonder schil
400 ml water
250 gram suiker
sap van een 1/2 citroen
snufje zout
100 gram frambozen/aardbeien/bosbessen
500 ml rode wijn
schil van 1 sinaasappel
120 gram suiker
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
15 gram nootmuskaat
1 vanillepeul, opengesneden
Laat het water met de suiker aan de kook komen en laat 10 minuten zachtjes koken en daarna afkoelen.
Pureer de meloen, voeg het citroensap, snufje zout en het suikerwater toe. Roer goed om en schenk in een platte bak die geschikt is voor de vriezer. Leg in 8 uur in de vriezer terwijl je om de paar uur alles met een vork omroert.
Breng in een pannetje de wijn, nootmuskaat, kruidnagel, suiker, vanillepeul en sinaasappelschil op een zacht vuur aan de kook en laat zachtjes 30 minuten inkoken. Zeef en vang het vocht op.
Schep wat lepels meloenijs in mooie glazen, decoreer met wat frambozen/aardbeien/bosbessen en schenk de wijnsaus erover.
afgeleid van een recept uit Hola Cocina
2 Comments