Peras al vino tinto (stoofperen in rode wijn)

image_printprintfriendly version

Ach wat heerlijk is het toch om in deze koude wintermaanden stoofpeertjes te eten. Ik vind het heerlijk in ieder geval.
Hoe fijn was het dus ook toen ik in mijn abonnement van www.dekrat.nl peren kreeg en ik een recept kon maken wat ik in Spaanse kooktijdschrift Cocina Mia was tegengekomen.


Aangezien ze in Spanje niet echt stoofpeertjes hebben en voor dit recept gewone peren hebben gebruikt, hoeven ze maar 15 tot 20 minuten te koken.
Ik heb verder hele fijne gedroogde rozenblaadjes mee laten koken met de gekruide wijn. Die kon ik echt niet laten liggen toen ik ze tegenkwam bij mijn natuurwinkel en dit was een mooie gelegenheid om er iets mee te doen.

Peras al vino tinto (voor 4 personen)

4 peren (zoals bijv. Doyenne de comice peren)
500 ml een lekkere stevige rode wijn
sinaasappelschil van 1 sinaasappel
120 gram suiker
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
15gr nootmuskaat rasp
1 vanillestokje
1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes (optioneel)

Doe de sinaasappelschillen samen de wijn, suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en een opengesneden vanillestokje in een pan. Laat langzaam aan de kook komen, draai daarna het vuur laag en laat zachtjes 15-20 minuten wat inkoken.
Schil de peren maar laat ze heel en voeg deze samen met de rozenblaadje (als je die gebruikt) toe aan de kruidige wijn. Breng weer aan de kook en kook nu zachtjes 12-15 minuten tot de peren zacht zijn. Laat ze afkoelen in hun eigen vocht afkoelen en hevel de peren over naar een schaal. Zeef het vocht waarbij je het opvangt en waardoor sinaasappelschillen, kruidnagel, kaneelstokje, rozenblaadjes en vanillestokje in de zeef achterblijven.
Verdeel de peren over kleine schaaltjes en schenk er wat van het vocht overheen.

En nog lekkerder is de peren een aantal dagen te bewaren in hun sap. Zo kleuren ze mooi donkerrood en trekken de smaken er goed in.

Gezien: in Cocina Mia

 

 

 

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »