Potage de vigilia (soep met kikkererwten, spinazie en aardappel)
-
Post by bijzonder spaans
Potage de vigilia (soep met kikkererwten, spinazie en aardappel)
Comfortfood, absoluut. Een heerlijke soep met kikkererwten, spinazie en aardappelen. Het onderstaand recept is bedoeld als voorgerecht maar maakt het dubbele en je hebt een goed vullend hoofdgerecht voor 4 personen.
250 gram kikkererwten
125 gram spinazie
200 gram vastkokende aardappelen
2 liter water
1 ei
1 knoflookteen
1 snee landbrood
1 peterselie stengel
2 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
Zet de kikkererwten een nacht in een grote kom met voldoende water zodat ze onderstaan om ze te weken.
Gooi het weekwater weg en zet ze met 2 liter water op het vuur met wat zout en laat 1 tot 1,5 uur zachtjes koken tot ze zacht zijn maar nog een bite hebben.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Verwijder de stelen van de spinazie, was de bladeren en scheur ze in kleine stukjes.
Bak in een koekenpan het sneetje brood in wat olijfolie samen met de knoflookteen op een zacht vuur tot het brood aan beide kanten knapperig bruin is. Let op dat de knoflook niet aanbrandt. Hevel over naar een vijzel, voeg de peterselie toe en stamp alles fijn.
4 Comments