Torta de almendra y naranja sanguina (amandelcake met bloedsinaasappel)
-
Post by bijzonder spaans
Torta de almendra y naranja sanguina (amandelcake met bloedsinaasappel)
Nog even profiteren van het bloedsinaasappel seizoen met deze fijne amandelcake met bloedsinaasappel en een bloedsinaasappel siroop. Deze cake heb ik nu twee keer gemaakt en ik kan mijn dochter er geen groter plezier mee doen. Een blijvertje en als het seizoen voorbij is, gaan we de gewone sinaasappelen hiervoor gebruiken. Net zo lekker!
3 á 4 bloedsinaasappels + rasp van 1 bloedsinaasappel
6 eieren, eiwit en eigeel gesplitst
200 gram fijne tafelsuiker + 1 eetlepel
300 gram amandelmeel
60 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel oranjebloesemwater
roomboter om in te vetten
voor de siroop:
sap van 2 bloedsinaasappelen +rasp van 1 bloedsinaasappel
1 kaneelstokje
150 gram suiker
Verwarm de oven op 170 graden.
Rasp de schil van 1 van de bloedsinaasappelen. Schil de sinaasappelen en snij ze in dunne plakken. Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier. Vet in met wat boter en bestrooi met 1 eetlepel tafelsuiker. Verdeel de sinaasappelplakjes over de bodem.
Klop met behulp van een garde of keukenmachine de eiwitten in een brandschone kom tot fijne pieken. Voeg hieraan de helft van de suiker toe en klop nog een minuut door.
Maak terwijl de cake in de oven staat de siroop door alle ingrediënten in een pannetje te verhitten en dit 10 minuten op een laag vuur in te laten koken tot een dikke siroop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder het kaneelstokje.
Haal de cake uit de oven, leg een rek op de cake, draai hem met behulp van het rek om. Verwijder voorzichtig het eventueel meegekomen bakpapier en laat de cake op het rek op een bord afkoelen. Prik voorzichtig wat gaatjes in de cake en schenk de sinaasappelsiroop over de cake.
Tip: maak eventueel een dubbele hoeveelheid siroop zodat iedereen nog wat extra over zijn cake kan schenken.
Pingback: Torta de almendra y naranja sanguina | Candy in Wonderland