Caviar de tomates de color con sales especiales (tomaten kaviaar met speciale zouten)
-
Post by bijzonder spaans
Caviar de tomates de color con sales especiales (tomaten kaviaar met speciale zouten)
De Haarlemmerbuurt en nabije omgeving in Amsterdam heeft ontzettend veel leuke speciaalzaken. Wat dat betreft kon ik geen betere plek uitkiezen om te wonen. Ik ben dol op speciaalzaken.
‘Salsamentum, de zoutkamer’ in de Spaardammerstraat 34 is er zo eentje en mocht je in Amsterdam zijn en in de buurt, absoluut de moeite waard te bezoeken.
Jeroen, de eigenaar, verkoopt er tal van prachtige en bijzondere zouten van over de hele wereld en kan er zo fijn over vertellen. Naast een piepklein zoutmuseum en immens aantal soorten zout, kun je er ook diverse soorten goede Spaanse charcuterie kopen. Ik kom er graag.
Gelukkig heeft Jeroen ook een online webwinkel waar je zouten en andere lekkernijen van hem kunt bestellen.
Een aantal van zijn mooie Spaanse zouten heb ik gebruikt voor dit, in mijn ogen, werkelijk prachtige en smakelijke amuse tomaten hapje.
per persoon:
1 gele tomaat
1 groene tomaat
1 rode tomaat
1 donkerrode tomaat
Snij de tomaat doormidden en haal voorzichtig met een lepeltje de pitjes met het hart uit waardoor je een klein bolletje hebt. Leg dit op een (amuse)lepel.
Bestrooi een beetje van het speciale zout op elke lepel.
Bewaar de rest van de tomaat voor een ander gerecht, gebruik bijvoorbeeld in een (tomaten)salade.
Sal de Ibiza – Rosa Mallorca (rozen) op de groene tomaten kaviaar
Sal de Ibiza – Hibiscus op de rode tomaten kaviaar & Sal de Ibiza- Flores Ibiza (bloemblaadjes o.a. goudsbloem, roos, korenbloem, oranjebloesem) op de donkerrode tomaten kaviaar.
Flor de sal – olivas negras (zwarte olijven zout) op de gele tomaten kaviaar.
Voor dit gerechtje hoef je niet perse gekleurde tomaatjes te gebruiken. Het kan net zo goed met lekkere rode cherry tomaatjes.
Het zout op zich is al prachtig genoeg om er een bijzondere amuse van te maken.
2 Comments