Croquetas de pollo (kroketjes met kip)
Al eerder plaatste ik croquetas de jamón op deze blog, dit keer het recept…
Caldo Gallego
Een heerlijke winterstoofpot uit de provincie Galicia in het noord-westen van Spanje. Het recept…
Merluza a la vainilla (heek met vanille) #advertorial
Merluza, de vis met een Spaans paspoort Als er één vis typerend is voor…
Lubina al horno con patatas, guindilla y pimientos (zeebaars uit de oven met aardappelen, guindilla en paprika)
Op de boerenmarkt, die elke woensdag op het Haarlemmerplein in Amsterdam gehouden wordt, staat…
Pollo al ajillo (kip met veel knoflook)
Bekend zijn de gambas al ajillo, maar ook pollo al ajillo is geweldig lekker….
Nido de pure de patatas con huevo y trufa negra (nestje van aardappelpuree met ei en zwarte truffel)
Een chique, maar oh wat een lekker gerechtje! Ik ben gek op puree en…
Arroz caldoso con almejas (rijst met venusschelpen)
Ik heb al een keertje eerder op deze blog vermeld dat ik niet echt…
Guiso de chorizo, almejas y patatas (stoofpotje van chorizo, kokkels en aardappelen)
Dit gerecht komt uit het boek van Manfred Meeuwig ‘Olijfolie’, de eigenaar van Meeuwig…
Zarzuela de pescado y marisco
Niets is zo lekker als een lekkere visschotel zoals de Catalaanse zarzuela. En moeilijk…
Tatín de chalotas (tatin van sjalotjes)
Ooit kocht ik kleine springvormpjes met een diameter van 12 cm bij Albert Heijn….