Pimientos del padrón
Mocht je ooit tussen juni en oktober in Spanje zijn en deze op de…
Courgette-soep met een ondertoon van gerookte paprikapoeder
Ik zelf kook veel met gerookte jaranda, ñoras, pimientos choriceros en guindilla. Voornamelijk gebruik…
Tuinboonkoekjes met yoghurtdragonsaus
Opnieuw een samenwerkingsproject met Mariëlla Erkens! Wat is koken toch ontzettend leuk……. ook al…
Salade van asperges op twee manieren
Salade van gegrilde asperges, tagliatelle van asperges, sla, geroosterde aubergine, pijnboompitten, citroen-zout en saus…
Tumbet
Tumbet is een vegetarisch gerecht uit Mallorca. Een combinatie van aubergines, aardappelen, rode paprika…
Jaranda en guindilla’s met garbanzos
In het kader wat kun je meer doen met ñoras, pimientos choriceros, jaranda en…
Sopa de castañas (kastanjesoep)
Wat is er lekkerder dan met dit barre winterweer een soepje te maken. Het…
Trinxat (kool en aardappel)
Trinxat is een Catalaans gerecht wat je een beetje kunt vergelijken met een stamppot…
Tortilla de patatas con cebolla
Tortilla de patata con cebolla (tortilla met aardappel en ui) 450 gr aardappelschijfjes 1…
Pimentón de La Vera en Aceitunas al pimentón
Pimentón, een poeder gemaakt van gedroogde rode paprika pepers, is standaard te vinden in…