Bizcocho de aceite de oliva con setas y panceta (cake met paddenstoelen en spek)

Bizcocho de aceite de oliva con setas y panceta is een recept voor een hartige cake op basis van olijfolie met paddenstoelen, tijm en spekjes.

Al eerder heb ik twee recepten op de blog geplaatst van hartige cakes. Zoals een cake met gedroogde tomaten, olijven en spekjes en eentje met paprika en chorizo. Het recept ervan vind je hier.
Het blijven mooie en favoriete recepten van mij die ik regelmatig hier thuis maak.
Dit keer een cake met paddenstoelen omdat ik een tijdje geleden prachtige morieltjes kocht op de boerenmarkt op de Noordermarkt samen met wat heerlijke cantharellen.
Het staat je natuurlijk vrij om in dit recept andere mooie paddenstoelen te gebruiken.

Bizcocho de aceite de oliva con setas y panceta

Bizcocho de aceite de oliva con setas y panceta

125 gram gerookte spekjes
100 gram paddenstoelen, schoongemaakt en in kleine stukken gescheurd
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel olijfolie om te bakken
3 eieren
200 gram bloem
zakje gedroogde gist (7gram)
120 ml olijfolie extra virgen (arbequina)
200 ml melk op kamertemperatuur
200 gram geraspte Gruyère en Manchego kaas
1 eetlepel blaadjes tijm

Bizcocho de aceite de oliva con setas y panceta

Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekjes bruin. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bak de paddenstoelen kort in hetzelfde vet, bestrooi met de knoflookpoeder, roer eventjes alles om en zet apart bij de spekjes.
Meng in een kom de eieren, gist, bloem en olijfolie tot een je een glad beslag hebt. Roer de melk erdoor. Voeg hieraan de paddenstoelen, spekjes en tijm toe.
Giet het mengsel in de cakevorm.

Bizcocho de aceite de oliva con setas y panceta

Zet de vorm 50-55 minuten in de oven tot de cake gaar is. Check met een satéprikker. Als hij droog uit de cake komt is hij goed.
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen  en stort daarna op een rooster om verder af te koelen.

Bizcocho de aceite de oliva con setas y panceta

 

3 Comments

  1. Erik juni 25, 2016 at 18:57

    Damn, deze cake is ook zo masculine dat ik m gewoon aan t maken ben. Laat nog weten hoe ie is geworden (geen cakebak ervaring nl).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »