Cáscaras confitadas (geconfijte sinaasappel- en citroenschilletjes)

image_printprintfriendly version

Op een Spaanse blog kwam ik dit recept tegen. Net zoals de orangettes die ik al eerder op de blog plaatste, krijg ik van dit soort lekkers een heel zomers gevoel. Ik ben zelf dol op geconfijte vruchten en vond het leuk om dit recept van geconfijte sinaasappel- en citroenschilletjes met jullie te delen. Echter toen ik de bronvermelding erbij wilde zetten, bleek dit recept helemaal niet Spaans te zijn en hadden zij dit ook weer via een andere blog. Ach niet erg toch…….?

Cáscaras confitadas

2 sinaasappels
2 citroenen
1/2 kopje suiker
2 eetlepels water

Gebruik een dunschiller en schil de sinaasappels en citroenen in gelijkmatige stroken. Verwijder het eventueel teveel wit van de schil (deze is bitter) met een scherp mes. Snij de schillen in dunne reepjes van ongeveer 2 tot 5 mm.

Breng al roerend de suiker met het water aan de kook en zorg dat de suiker oplost door voortdurend te roeren. Zodra het kookt gooi je de schilletjes erin en laat je alles 3 minuten koken. Haal van het vuur en laat ietsje afkoelen. Stort op een vel vetvrij papier en haal de schilletjes uit elkaar.

Strooi er de suiker overheen en pak de punten van het papier bij elkaar zodat er een zak ontstaat en schud deze goed heen en weer zodat de schilletjes bedekt raken met de suiker.
Bewaar de schilletjes in een weckpot, serveer met ijs of met chocola, of gewoon zonder iets…. lekker zo!

Bron: El Gran Chef en die had het weer van de blog Dreamy Dish

5 Comments

  1. amiek maart 15, 2011 at 19:24

    Leuk! Ik heb het ook een keer gedaan (zie link). Uit de culinaire encyclopedie voor de moderne huisvrouw uit de jaren 50…

    • bijzonder spaans maart 15, 2011 at 20:55

      Grappig zeg dat dit eigenlijk een oud recept is! Ja, ik kan me voorstellen dat je een behoorlijke klont kreeg. Ben zelf ook wat afgeweken van het originele recept. Vond beetje raar dat je het moest laten afkoelen in de siroop die zoveel suiker bevatte dat het niet anders kon dat het een grote harde massa werd. Heb het daarom ook niet laten afkoelen en het eerst even heel kort in een vergiet laten uitlekken waarop ik het daarna meteen op papier gestort heb en ze uit elkaar heb gehaald. Daarna meteen door de suiker.

  2. Edith maart 16, 2011 at 21:51

    Oh nee, weer wat op mijn ‘dit moet ik echt nog een keer maken’-lijstje. Had het recept van Anniek ook al gebookmarkt!

    • bijzonder spaans maart 17, 2011 at 09:06

      Ha Edith, jij bent dus ook van de “dit moet ik echt (nog) eens maken”-lijstjes. Wat leuk dat dit er nu bij staat! Ik had het ook gemaakt met mandarijnen. Wil volgende keer limes gebruiken voor de kleur ook. Maar misschien is dat iets te veel van het goede:)

  3. Vertaalbureau Spaans maart 24, 2011 at 14:24

    Ik heb dit recept al vaker gemaakt maar da staat er inderdaad (zoals Bijzonder Spaans al reageerde) duidelijk bij dat je het uit moet laten lekken, anders is het gewoonweg niet te doen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »