Empanadas de jamón y queso

image_printprintfriendly version

Een soort van tosti maar dan in bladerdeeg. Lekker makkelijk te maken als je een keer helemaal geen zin hebt lang in de keuken te staan en bij uitstek geschikt als voorgerecht of tapa. Je kunt natuurlijk ook hele andere dingen als vulling gebruiken dan alleen ham en kaas. Wat dacht je van gebakken stukjes aubergine met morzerella? Ik heb dit recept ook geprobeerd met jamón serrano, maar dat was niet echt een succes aangezien het heel erg zout werd. Een lekkere gemengde salade erbij en klaar ben je…..

Empanadas de jamón y queso (voor 10 stuks)

pakje roomboter bladerdeeg
100 gram gekookte ham
300 grams geraspte kaas
2 eetlepels gehakte bieslook
2 eetlepels parmezaanse kaas
wat zwarte peper
2 eieren

Laat het bladerdeeg ontdooien. Meng de ham, kaas, bieslook, parmezaanse kaas, peper en zout met een geklutst ei goed door elkaar in een kom. Leg een eetlepel van dit mengsel op een stuk bladerdeeg en vouw de randen om zodat er een driehoek ontstaat. Plet met een vork de randen goed op elkaar waardoor je ook meteen een decoratief motiefje krijgt.
Bestrijk de empanadas met wat geklutst ei zodat ze mooi bruin worden. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 220 graden en bak ze in 20 minuten goudbruin.

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »