Montadito de aguacate con jamón

image_printprintfriendly version

Een feestelijk en gezond klein hapje. In een handomdraai gemaakt. De jamón kun je ook eventueel vervangen door een gekookte gamba. Ik heb ze met lekker bruin stokbrood gemaakt in plaats van de gangbare witte. Lekkere tapa bij een glaasje wijn of sangria.

Montadito de aquacate con jamón

rijpe avocado’s
citroensap of limoensap
goede olijfolie
beetje honing
beetje gesnipperde ui
flink wat peper
zout
snufje mosterd
snufje gerookte paprikapoeder picante
jamón serrano
bieslook

Maak een dressing van de citroensap, mosterd, uitje, honing, peper en zout. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Ontdoe ze van hun schil en snij in kleine blokjes en meng deze door de dressing. Snij het stokbrood en mooie plakken en rooster ze eventueel in een droge koekenpan aan beide kanten bruin.
Leg op elk broodje wat avocado en besprenkel het geheel met wat gerookte paprikapoeder. Leg hierop een mooi stukje serranoham en garneer met wat bieslook.
Buen provecho!!

6 Comments

  1. Erik januari 18, 2015 at 12:42

    Weer snackzin. Vandaag deze proberen!

  2. Erik januari 19, 2015 at 17:32

    Jazeker, deze waren ook weer heerlijk. Wederom bedankt!

  3. Erik september 5, 2015 at 12:47

    Deze gaan vandaag nog eens in de herhaling! Met ham van ‘eigen’ poot!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram did not return a 200.

Volg me op Instagram!

Translate »