Judiones con chorizo (olifanten bonen met chorizo)

Ik vind dit gerecht eigenlijk een kruising tusssen chili con carne en patatas a la riojana. Erg lekker vind ik zelf. Fijn ook om samen met wat brood te eten, waarmee je in de saus kunt dopen. Heerlijk. In het recept staat dat je gebruik kunt maken van een mix van zoete en pikante chorizo. Aangezien men hier thuis wel van pittig houdt, heb ik alleen de pikante chorizo gebruikt.

Judiones con chorizo (voor 4 personen)

4 chorizo worstjes om te bakken, in plakjes gesneden
800 gram olifanten bonen (uitgelekt)
1 blik tomatenblokjes op sap
2 uien, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden
peterselie
olijfolie
peper en zout

Bak in wat olijfolie de gesneden ui en paprika in ongeveer 10 minuten tot alles een beetje zacht is. Voeg hieraan de knoflook en chorizo toe, roer alles goed door elkaar en laat op middelmatig vuur ongeveer 10 minuten bakken tot de chorizo zijn vet heeft losgelaten en je een saus hebt op de bodem. Roer hier de bonen doorheen zodat ze goed bedekt zijn met de saus en voeg de tomatenblokjes aan toe. Laat alles nog 10 minuten zachtjes koken en schenk er eventueel een scheutje heet water bij als je het gerecht te droog vindt. Garneer met peterselie en een scheutje olijfolie.

2 Comments

  1. Tineke van Gent maart 19, 2012 at 18:51

    Ik maak meestal een variant van linzen met chorizo, ui, knoflook en verse tomaten, erg lekker. Maar deze variant zal ik ook eens gaan proberen als ik in Spanje ben. Daar zijn de zachte chorizo worstjes gemakkelijker te verkrijgen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »