Chorizo saucijzenbroodjes

image_printprintfriendly version

Na het maken van de gewone saucijzenbroodjes, wilde ik er een Spaanse twist aan geven en leek het me erg lekker om er chorizo als worst in te doen. Ik kwam deze kleine verse chorizoworstjes bij de groothandel tegen en heb daarmee  saucijzenbroodjes gemaakt en serveerde ze op de verjaardag van mijn dochter. Gevolg: ze waren in een mum van tijd op en er werd om meer gevraagd;)

Chorizo saucijzenbroodjes (voor 18 broodjes)

18 kleine chorizoworstjes
1 pak vers bladerdeeg aan één stuk
1 geklutst ei

Verwarm de oven op 220 graden.
Snij de chorizoworstjes als ze groot zijn in stukjes van ongeveer 5 cm.
Rol het bladerdeeg uit en snij in repen van ongeveer 6 x 12 cm of net zo breed als een stukje worst.
Leg hier een stukje worst op. Kwast de onderkant van het rechthoekje in met wat geklutst ei en rol het bladerdeeg om het worstje heen.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork wat gaatjes in aan de bovenkant. Kwast geklutst ei over de broodjes en schuif de bakplaat 15 tot 20 minuten in de oven.

Ook heb ik ze met merguez worstjes gemaakt en die waren eveneens erg lekker!

 

12 Comments

 1. Jannie juli 17, 2012 at 21:40

  Het lijkt me een erg lekker borrelhapje, of iets voor ‘nachthonger’. Ik ken verse chorizo niet, is het zoiets als sobrasada mallorquina? Komt er dan niet veel vet uit? Mijn zus heeft pas iets degelijks gemaakt met stukjes chorizo in bladerdeeg, opgerold en in plakjes gesneden en dan gebakken. Ze had er veel succes mee.
  http://theblogdeclementine.blogspot.nl/2012/07/feuilletes-au-chorizo-et-au-parmesan-et.html
  Leuk blog heb je. Er komen heel wat Spaanse herinneringen bij mij boven.

  • bijzonder spaans juli 18, 2012 at 07:32

   Hallo Jannie,
   Dank je wel voor het compliment en de link naar de leuke site van Le Blog de Clementine.
   Sobrasada Mallorquina is een smeerbare chorizo die veel reuzel bevat. Zelf sobrasada maken vind je hier: .
   Je hebt bakchorizo wat een verse soort worst is en je hebt een droge chorizo worst, die doorgaans goed te krijgen is in Nederland.
   Er komt inderdaad wat meer vet vrij dan bij gewone saucijzenbroodjes aangezien chorizo vetter is. Ook worden de saucijzenbroodjes wat roder van kleur door de paprikapoeder die er in verwerkt zit.

 2. Clementine juli 18, 2012 at 08:05

  Hallo,

  Leuke website. Ik zag dat je die chorizo worstjes gebruikt. Hier in Frankrijk zijn die ook verkrijgbaar. Het zijn rauwe worstjes. In de feuilleté met chorizo gebruikte ik gewone chorizoworst, maar in het volgende recept de rauwe chorizoworstjes :
  http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2012/05/poelee-champetre-de-bea-au-chorizo-et.html

 3. Jannie juli 18, 2012 at 08:37

  Kan je me zeggen waar de worstjes hebt gekocht? Bij de Makro heb ik ze nooit gezien. Ik krijg er zin in! Is toch weer anders dan longaniza?

 4. Jannie juli 18, 2012 at 10:25

  Dank je wel. Sligro is hier vlakbij en Hanos iets verder. Vorig jaar heb ik mijn zus op excursie meegenomen naar Hanos. Volgende week ga ik naar een wijnproeverij in Corbières, dat zal je dus op de blog van Clementine kunnen terugvinden. Ach, druk, druk, druk.

 5. Clementine juli 18, 2012 at 17:04

  Die chorizoworstjes zijn niet hetzelfde als de longanisse. Het is rauw vlees. Het moet gebakken worden. Ik heb er nog een paar in de diepvries liggen. Bewaar ik wel tot je hier bent Jannie !

 6. Anke juli 21, 2012 at 14:51

  Olala, dat ziet er fantastisch uit. nu in Belgie nog op zoek naar de worstjes.

 7. Clementine augustus 17, 2012 at 18:24

  Ik zag dat ze ze hier in Frankrijk zelfs bij Lidl verkopen. Ze liggen in de koeling bij de andere worstsoorten. Misschien ook in België ?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram did not return a 200.

Volg me op Instagram!

Translate »