Pomelo gratinado con jengibre y menta (gegratineerde grapefruit met gember en munt)

image_printprintfriendly version

Ik kreeg in mijn jeugd vaak als toetje een halve grapefruit bestrooit met suiker. Mijn moeder had zo’n vreselijk handig half krom mesje waarmee je de partjes makkelijk kon loshalen. Heel handig en ik kan mij herinneren dat ik het erg leuk vond om te doen.
Later, toen ik op kamers woonde, had ik een lepeltje die aan het eind gekarteld was waardoor je ook makkelijk de partjes van de grapefruit kon snijden en eten. Die raakte helaas verloren tijdens mijn vele verhuizingen.
Jaren ben ik op zoek geweest naar zo’n soort mesje die mijn moeder gebruikte en kon hem niet vinden. Tot ik laatst op de website van Oldenhof tot mijn grote vreugde het mesje tegenkwam. Wij gaan daarom weer thuis aan de grapefruit met suiker of warme grapefruit zoals onderstaand recept.
Een erg lekkere combi en ook lekker dat het een warm nagerecht is. Zeker nu de lente hier maar niet in alle hevigheid wil losbarsten.

pomelo gratinado con jengibre y menta

Pomelo gratinado con jengibre y menta (voor 4 personen)

2 (rode) grapefruits
4 eetlepels rietsuiker
klein stukje verse gember
paar blaadjes munt, fijngehakt

pomelo gratinado con jengibre y menta

Snij de grapefruits doormidden. Haal met behulp van een mesje de partjes los.
Zet de grapefruit helften in een ovenschaal.

pomelo gratinado con jengibre y menta

Bestrooi met de rietsuiker en rasp er een beetje verse gember naar smaak overheen.

pomelo gratinado con jengibre y menta
Gratineer de grapefruits ongeveer 7-10 minuten onder de grill. Let op dat ze niet verbranden.
Bestrooi ze voor het serveren met wat verse munt.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »