Tiras de pollo con panceta (kip reepjes omwikkeld met ontbijtspek)

Een smakelijk en heel makkelijk te bereiden kipgerecht.
Ik heb repen gesneden van een kippenborstfilet en deze ingesmeerd met een kruidenolie op basis van knoflook, tijm en rozemarijn. De gemarineerde repen kipfilet heb ik daarna omwikkeld met ontbijtspek en in de pan gebakken met wat olijfolie.

Tiras de pollo enrollados de panceta (voor 2 personen)

1 dubbele biologische kippenborst filet
100 gram ontbijtspek
blaadjes van 8 takjes tijm
naaldjes van 4 takjes rozemarijn
4 knoflooktenen
100 ml olijfolie extra virgen
peper en zout

Snij de kippenborst filet in repen.
Maak de kruidenolie door de gepelde knoflooktenen samen met de tijm, rozemarijn en de olijfolie fijn te malen met een staafmixer tot een mooie homogene emulsie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Kwast de kippen repen in met dit kruidenmengsel en laat een uurtje intrekken in de koelkast.
Wikkel het ontbijtspek om de repen kip en bak in olijfolie 6 minuten aan beide kanten tot ze gaar en krokant zijn.

4 Comments

  1. Tessa juli 28, 2012 at 10:49

    Lekkerrrr!! Misschien dat ik dat vanavond voor mezelf ga maken! Een salade erbij en klaar ben je. Die reepjes kip zijn koud ook hartstikke lekker lijkt me….morgen voor lunch??? 😉

  2. Tessa juli 28, 2012 at 20:19

    Ik heb nu ook nog een paar stukjes over…voor morgen. Ik weet niet hoe ik het zo uitgekiend had maar ik had precies net zoveel reepjes kip als plakjes ontbijtspek! haha. Toeval.

    Maar het is iets om te onthouden. Had er nu een salade bij en vond het prima.

    Tijdens het bakken kwam er wel veel vocht vrij, had ze namelijk allemaal tegelijk in de pan gedaan. Maar heb het vocht afgegoten en toen werd het lekker krokant en mooi bruin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »