Ensalada de col con pomegranate y nueces (koolsalade met granaatappel en walnoten)

image_printprintfriendly version

Wederom een mooie salade die past bij de tijd van het jaar. Een eenvoudig recept die in een handomdraai gemaakt is met seizoensproducten zoals kool, granaatappel en walnoten.
Even een half uurtje laten staan als de vinaigrette erdoor heen is gegaan, zodat de smaken zich goed mengen en klaar is deze smakelijke salade.

Ensalada de col pomegranate y nueces

400 gram spitskool
1 granaatappel
100 gram gepelde walnoten
6 eetlepel 100% arbequina olijfolie extra virgen
2 eetlepels Dijon mosterd
1 eetlepel sojasaus
peper en zout

Snij de spitskool fijn, was en droog met behulp van een sla centrifuge.
Snij de granaatappel in vieren, geef op de bolle kant een paar flinke tikken met een pollepel zodat de pitjes makkelijker loslaten. Verwijder de witte velletjes die eventueel zijn meegekomen.
Leg de spitskool en granaatappel pitjes in een mooie serveerschaal.
Meng de sojasaus met de mosterd tot een glad mengsel en schenk al roerend de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de spitskool en granaatappel. Meng alles goed om en laat 20 minuten staan.
Hak de walnoten grof en bestrooi de salade daarmee en serveer.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »