Bocaditos de patata con mermalada de cebolla (aardappelhapjes met uienmarmelade)

Eigenlijk zijn dit kleine soufflé-tjes met wat aardappel erin. Licht en luchtig en erg lekker in combinatie met de heerlijke uien marmelade en geitenkaas. Voor herhaling vatbaar! Heerlijk:)

Bocaditos de patata con mermalada de cebolla

Bocaditos de patata con mermalada de cebolla (voor 24 stuks)

300 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
200 gram geitenkaas, in blokjes gesneden
4 eieren
250 ml slagroom
zout en peper

voor de uien marmelade
500 gram uien, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
3 eetlepels roomboter
1 eetlepel olijfolie
40 gram suiker
150 ml rode wijn
100 ml sherryazijn
3 eetlepels port
zout en peper

Bocaditos de patata con mermalada de cebolla

Maak de uien marmelade door de ui in olijfolie en roomboter samen met de knoflook, suiker, peper en zout op een zacht vuur 45 minuten te bakken.
Schenk de wijn, azijn en port erbij en laat nog 30 minuten op een zacht vuur inkoken.
Verwarm de oven op 180 graden. Vet 24 muffinvormpjes in met wat olie.
Kook de aardappelblokjes in gezouten water tot deze gaar zijn en giet af. Verdeel de blokjes aardappel en de geitenkaas over de muffinvormpjes
Klop de eieren los met de slagroom en wat zout en versgemalen peper en schenk over de aardappelen en geitenkaas. Bak 15 minuten in de oven. Verdeel wat uien marmelade over de taartjes voor het serveren.

Bocaditos de patata con mermalada de cebolla

Bron: Hola Cocina

 

8 Comments

  1. Lucie juni 12, 2013 at 15:01

    Ga het zeker maken, lijkt me heerlijk en de uienmarmelade kan bij heel veel dingen.

  2. Simone juni 13, 2013 at 06:28

    Dat ziet er echt super lekker uit Didi! En uienmarmelade is zoooo lekker!

  3. Anna juni 16, 2013 at 06:29

    Lekkere uien marmelade; al moet ik bekennen toch vaak te koken met wat in huis is. Het is dus rode wijnazijn geworden. Ondanks dat, erg lekker!

  4. Anna oktober 16, 2014 at 03:54

    Vanmiddag serveer ik ze bij de afscheidsborrel van een collega. Ditmaal overigens ook geen rode wijnazijn in huis. Sherry gebruikt, ook erg lekker
    Ik zal ze de link geven, je bezoekersaantallen zullen stijgen!
    Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »