Guiso de pollo, chorizo y patatas (stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen)

Guiso de pollo, chorizo y patatas (stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen)

Het wordt weer langzaam tijd voor stoofpotjes met dit sombere weer. Dit keer een recept van een stoofgerecht met kip, chorizo en aardappelen. De ñora die je meestooft geeft de typisch Spaanse smaak aan het gerecht. Maar ook zonder ñora is het erg lekker.

guiso de pollo, chorizo y patatas

Guiso de pollo, chorizo y patatas (voor 4 personen)

4 kipkarbonades, ontveld en ieder in twee gehakt
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes gesneden
200 gram chorizo, in plakjes gesneden
takje tijm
takje rozemarijn
3 knoflooktenen
1 flinke theelepel gerookte paprikapoeder
1 ñora, opengesneden en ontpit
1 ui, fijngesnipperd
4 stevige aardappelen, geschild en in vier stukken gesneden
1 blik tomaten blokjes op sap
bloem

Guiso de pollo, chorizo y patatas

Wrijf de kip in met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Zet een half uurtje weg in de koelkast zodat de smaken in de kip trekken.

Guiso de pollo, chorizo y patatas

Wentel de kipstukjes door de bloem en bak ze in olijfolie goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde olie de chorizo plakjes kort aan, voeg ui, paprika, aardappelen en knoflook toe en bak een paar minuten al roerend om. Voeg de tomaten, tijm, rozemarijn, de ñora en de kip toe en schenk er wat water bij tot de aardappelen net onderstaan.
Breng aan de kook en laat op een zacht vuur stoven tot de aardappelen en kip gaar zijn. Verwijder de tijm, rozemarijn en ñora en breng op smaak met peper en zout.

Guiso de pollo, chorizo y patatas

10 Comments

  1. luciaz september 27, 2013 at 10:03

    ik heb nog nooit van nora gehoord. Wat is het?

    • bijzonder spaans september 27, 2013 at 12:21

      Hallo Lucia,
      De ñora, is net zoals de pimiento choricero, jaranda en de guindilla, familie van de Capsicum Annuun en is afkomstig uit de streek van Murcia en Alicante.
      De ñora wordt eveneens als de anderen twee, in strengen in de zon gedroogd waardoor zij langer houdbaar zijn. Het is een kleine ronde rode paprikasoort en heeft een zoetige smaak. Het gebruik in de keuken is de pulp. Deze wordt verkregen door hem van zijn pitten te ontdoen en hem 10 minuten in heet water te leggen. Hierna schraap je de pulp van het vel. Ñoras worden veel gebruikt in de Catalaanse sofrito. Maar bekender is hij als ingrediënt van de romesco saus.

  2. Stefanie oktober 15, 2013 at 08:39

    Hoi Didi,
    Weer een erg lekker recept!
    Bedankt.
    Groetjes,
    Stefanie

  3. Erik september 20, 2014 at 15:13

    Vandaag gaan we dit recept maken. We zijn net terug van vakantie uit Spanje en hebben daar gedroogde Nora’s gekocht, dus nu kan het eindelijk! Dit lijkt me een superlekkere guiso!

  4. Emilie Kassenaar december 10, 2014 at 20:34

    Vandaag dit recept gemaakt. Een beetje aangepast, want ik had nog krieltjes…. Maar het was héérlijk!

    • bijzonder spaans december 11, 2014 at 07:39

      Dat vind ik nou zo fijn aan koken, je kunt het recept aanpassen naar je eigen smaak of keuze!
      Leuk dat je het recept gemaakt hebt en dank je wel voor je bericht Emilie;)
      Altijd fijn om te horen of iets geslaagd is geweest of niet.

  5. Martin februari 3, 2018 at 10:26

    Afgelopen woensdag dit recept gemaakt en het was estupendo! En wat een leuke site met mooie recepten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »