Montadito de jamón y queso (broodje ham/kaas op zijn Spaans)

Een heerlijke montadito met ham en kaas. Gebruik goede serrano ham en manchego kaas voor dit fijne broodje. De tomatenbasis kun je, nu er geen echt lekkere tomaten meer voorradig zijn, vervangen door kleine cherry tomaatjes of honingtomaatjes.

Montadito de jamón y queso

Montadito de jamón y queso

4 sneetjes landbrood
1 knoflookteen
2 tomaten (of 16 kleine tomaatjes)
handje waterkers
100 gram serrano ham
100 gram manchego kaas

Montadito de jamón y queso

Snij de tomaten doormidden en verwijder de pitjes (optioneel). Rasp de helften en laat in een vergiet een uurtje uitlekken. Breng de tomatenpulp op smaak met peper en zout en eventueel een beetje olijfolie.
Snij de knoflookteen doormidden. Rooster de sneetjes landbrood en wrijf met de snijkant van de knoflookteen over het brood.
Besmeer het brood met de aangemaakte tomatenpulp, leg daarbovenop wat blaadjes waterkers, jamón serrano en wat plakjes manchego kaas.

Montadito de jamón y queso

2 Comments

  1. Anke november 12, 2013 at 16:39

    Eenvoud, maar met de juiste producten super lekker.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »