Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (jamon serrano en manchego kaas hapjes)

Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (jamon serrano en manchego kaas hapjes)

Een heerlijk feestelijk hapje gemaakt van soesendeeg waar ik ham en kaas doorheen verwerkt heb. Het fijne van dit recept is dat je het deeg van te voren kunt maken en het bewaren in de koelkast tot gebruik. Bak, als je gasten er zijn, de hapjes in de oven en serveer heet.

Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (jamon serrano en manchego kaas hapjes)

Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (voor ongeveer 24 hapjes)

70 gram roomboter in blokjes gesneden
100 ml melk
50 ml water
120 gram bloem
3 eieren
100 gram serrano ham, fijngesneden
150 gram manchego kaas in blokjes gesneden
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
gesneden bieslook
peper en zout

Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (jamon serrano en manchego kaas hapjes)

Breng de melk samen met de boter en water aan de kook en haal van het vuur. Voeg hieraan de bloem toe en roer snel alles goed door tot je een bal hebt die los komt van de pan.
Breek 1 van de eieren boven het mengsel en roer heel snel het ei erdoor tot het deeg het ei geheel heeft opgenomen. Herhaal dit met de andere eieren. Voeg de ham, kaas en bieslook aan het deeg toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven tot 250 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm met behulp van 2 dessertlepels hoopjes van het deeg op het bakpapier.
Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden en schuif de bakplaat in de oven. Bak de hapjes 20 minuten tot ze wat bruin geworden zijn.
Haal de plaat uit de oven en serveer direct.

Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (jamon serrano en manchego kaas hapjes)

Je kunt ze eventueel kort opwarmen in de magnetron maar ze worden dan wel iets taaier.

6 Comments

  1. Anke mei 4, 2015 at 15:57

    Dat ga ik eens maken in juni als ik terug in Spanje ben.

  2. Willem mei 5, 2015 at 05:40

    Er staat in de bovenste regel van het recept een klein foutje, bloem moet denk ik boter zijn.

  3. Letty augustus 6, 2015 at 23:27

    Fantastische site, heerlijke recepten, goede tips. Dank daarvoor.
    Vraagje: wat is de reden dat je de oven eerst op 250 graden verwarmt en dan de temperatuur verlaagt naar 160 graden als de hapjes de oven in gaan?

    • bijzonder spaans augustus 7, 2015 at 08:06

      Dank je wel Letty:)
      Ik heb de oven bewust heel hoog laten voorverwarmen zodat de oven goed heet is voor je ze erin doet. Als je de oven op 160 graden zou verwarmen en je de deur van de oven opent er teveel warmte verloren zou gaan, waardoor de kans dat deeg niet goed gaart groot is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »