Ceviche van coquilles met rode peperkorrels

image_printprintfriendly version

Ceviche van coquilles met rode peperkorrels ofwel vieiras a la pimienta rosa een recept voor maken van een ceviche met roze peperkorrels, bieslook en anis dulce.

Wat een geweldige lekker voorgerecht is dit.
Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat het misschien niet iedereen aanspreekt, je moet wel een liefhebber zijn van ietwat rauwe vis. Ik, in ieder geval, ben er wel een liefhebber van.
De Sint Jacobsschelpen of coquilles worden lichtelijk gegaard in citroensap samen met wat olijfolie. En de combinatie in dit recept van de zoetige coquilles samen met de roze peper en een vleugje anis dulce (een Spaanse anijsdrank) is echt geweldig lekker.
Plus het ziet er ook nog prachtig uit als je het presenteert.

Ceviche van coquilles met rode peperkorrels

Ik kreeg de volgende tip om de veiligheid van het eten van dit gerecht te garanderen mocht je dit gerecht met verse coquilles willen bereiden: maak ze schoon en vries ze 24 uur bij -20 Cº in voordat je ze gaat gebruiken.

Het onderstaande recept is geschikt voor 4 personen

Ceviche van coquilles met rode peperkorrels

12 verse of bevroren coquilles (Sint Jacobsschelpen)
2 eetlepels gesneden bieslook
4 eetlepels slagroom
sap van 1 citroen
1 eetlepel anis dulce
2 eetlepels roze peperkorrels
zoutvlokken
versgemalen zwarte peper
olijfolie

Ceviche van coquilles met rode peperkorrels

Laat de coquilles langzaam op een schaaltje met keukenpapier in de koelkast ontdooien als je ze bevroren hebt gekocht. Dep ze droog.
Snij ze in hele fijne plakjes en leg ze, elkaar een beetje overlappend, op een groot koud bord of 4 kleine.

Meng 2 eetlepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie en sprenkel dit over de coquilles. Dek af met wat huishoudfolie en zet 30 minuten weg in de koelkast. Mocht je niet zo van rauw houden, laat ze dan langer marineren tot de gewenste gaarheid.

Ceviche van coquilles met rode peperkorrels

Wrijf de roze peper in een vijzel grof. Meng dit met de slagroom, de anis dulce en 1 eetlepel citroensap door elkaar en zet dit ook weg in de koelkast.
Haal na 30 minuten de coquilles uit de koelkast en lepel het slagroom mengsel erover. Bestrooi met wat bieslook en het zout. Geef er een goede draai verse peper overheen en serveer met de rest van de saus apart in een kommetje.

Ceviche van coquilles met rode peperkorrels

Gezien in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Mia

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »