Tarteletas con setas silvestres (taartjes met wilde paddenstoelen)

Tarteletas con setas silvestres zijn heerlijke taartjes gevuld met mascarpone en smakelijke wilde paddenstoelen. Ook met gewone champignons erg lekker. Ik heb kant en klaar hartige taartdeeg hiervoor gebruikt. Uiteraard kun je zelf je eigen zelfgemaakte deeg gebruiken om deze fijne kleine taartjes te maken, maar als je weinig tijd hebt en niet zo’n bakster bent als ik is het kant en klare deeg erg handig.

Tarteletas con setas silvestres (taartjes met wilde paddenstoelen)

De hoeveelheden zijn bedoeld als een klein voorgerechtje. En zullen op een tafel vol tapas niet misstaan.

Tarteletas con setas silvestres (voor 6 personen)

6 plakjes hartige taart deeg van Koopman
400 gram wilde paddenstoelen
blaadjes van 6 takjes tijm
2 takjes peterselie
6 theelepels mascarpone
peper en zout
1/4 theelepeltje knoflookpoeder
roomboter

Tarteletas con setas silvestres (taartjes met wilde paddenstoelen)

Borstel de paddenstoelen schoon en snij of scheur in kleine stukken.
Laat roomboter smelten in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de paddenstoelen om. Bestrooi met 3/4 van de tijm en bak nog 5 minuten mee. Voeg knoflookpoeder 1 minuut voor het eind van de baktijd aan de paddenstoelen toe. Haal van het vuur, bestrooi met peterselie en zet apart.

Tarteletas con setas silvestres (taartjes met wilde paddenstoelen)

Roer mascarpone met de overgebleven tijm een beetje los en breng op smaak met wat peper en zout.
Verwarm de oven op 180 graden.

Tarteletas con setas silvestres (taartjes met wilde paddenstoelen)

Vet 6 taartvormpjes in, bekleed elk taartvormpje met een plakje deeg. Smeer wat van het mascarpone mengsel over de bodem van het deeg en vul met de paddenstoelen. Vouw de randjes naar binnen zodat ze een beetje de bovenkant bedekken.
Zet 35 – 40 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.

Tarteletas con setas silvestres (taartjes met wilde paddenstoelen)

 

 

 

 

2 Comments

  1. nellnijssen januari 15, 2016 at 14:29

    Best een goed idee om mascarpone te gebruiken als “bindmiddel” bij zo’n vulling. Ik maak vaak een liasion van ei + room, maar dit lijkt me zeker zo praktisch.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »