Lubina al horno con chorizo, patatas, habas y guisantes (zeebaars uit de oven met chorizo, aardappelen, tuinbonen en doperwten)

image_printprintfriendly version

Lubina al horno con chorizo, patatas, habas y guisantes ofwel zeebaars uit de oven met chorizo, aardappelen, tuinbonen en doperwten. Altijd zo fijn zo’n ovengerecht, je schuift het in de oven en hoeft verder niks te doen en hebt daardoor een hele complete maaltijd op tafel.

Dit recept kwam ik tegen in het BBC Good Food Magazine. Het heeft zo’n Spaanse twist dat het hier op de blog absoluut niet misstaat. Bovendien ook nog eens waanzinnig lekker. Laat het weekend maar komen!

Lubina al horno con chorizo, patatas, habas y guisantes (zeebaars uit de oven met chorizo, aardappelen, tuinbonen en doperwten)

Lubina al horno con chorizo, patatas, habas y guisantes (voor 2 personen)

1 flinke zeebaars van ongeveer 1 kilo of 2 kleintjes (schoongemaakt)
500 gram kleine aardappeltjes
2 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel voor de vis
rasp van 1 citroen en deze daarna in plakjes gesneden
1 theelepel venkelzaad
150 gram chorizo, in plakjes gesneden
150 gram (ontdooide diepvries) doperwten
200 gram dubbel gedopte (diepvries) tuinbonen
100 ml witte wijn
bosje peterselie, fijngesneden

Lubina al horno con chorizo, patatas, habas y guisantes (zeebaars uit de oven met chorizo, aardappelen, tuinbonen en doperwten)

Leg de aardappeltjes in een pan met koud water waar een beetje zout aan toegevoegd is. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Verwarm ondertussen de oven op 200ºC.
Giet aardappeltjes af en stort in een ovenschaal die groot genoeg is voor ze inclusief de zeebaars. Overgiet met de olijfolie, bestrooi met peper en zout en rooster 15 minuten.

Spoel de zeebaars af en droog hem. Maak een paar inkepingen in het vel en vet hem in met de olijfolie. Bestrooi de inkepingen en buikholte met peper, zout, citroenrasp en venkelzaad.
Steek in elke inkeping een stukje citroen en leg wat citroenplakjes in de buikholte van de vis.

Haal na 15 minuten roosteren van de aardappeltjes de ovenschaal uit de oven, duw de aardappeltjes aan de kant en leg de vis in het midden van de schaal samen met de chorizo en overgiet met de wijn. Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de vis gaar is (kerntemperatuur 70ºC).
Voeg de doperwten en tuinbonen toe en warm alles nog 2 minuten door.
Bestrooi voor het serveren met peterselie.

lubina-al-horno-Lubina al horno con chorizo, patatas, habas y guisantes (zeebaars uit de oven met chorizo, aardappelen, tuinbonen en doperwten)

Nog meer recepten met zeebaars:
Lubina con limón al horno
Lubina con fideos
Lubina al horno con patatas, guindilla y pimientos
Lubina a la barbacoa
Lubina al horno

5 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »