Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)
-
Post by bijzonder spaans
Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)
In deze tijd kom je in Spanje op de markt deze wilde asperges tegen. Ze staan dan als bosjes bloemen in water.
Spanjaarden zijn er dol op en maken daarmee een tortilla werd mij verteld. Tijd om het dan zelf uit te proberen.
Deze wilde asperges hebben wel een uitgesproken smaak, een beetje bitter ook. In combinatie met ei inderdaad erg lekker.
Helaas alleen in Spanje verkrijgbaar deze asperges.
Met gewone groene asperges natuurlijk ook te maken. Blancheer dan eerste de asperge punten 3 minuten in kokend water.
1 bos wilde asperges (of een bosje groene asperges)
4 eieren
peper en zout
olijfolie
anita mei 10, 2015 at 07:19
Trigueros worden ze genoemd. Truc is dat elje ze niet snijdt maar steeds een klein stukje afknakt met de hand. Als je ze niet meer gemakkelijk kunt breken dan gooi je de rest weg.
bijzonder spaans mei 10, 2015 at 08:34
Mooie tip Anita, dank je wel:)
Sabien Bosman mei 11, 2015 at 12:07
Leuk stuk, ik heb een paar stekken van wilde asperges in m’n tuin, elk jaar weer een paar, ik pluk ze en eet ze het liefst direct
gewoon rauw
bijzonder spaans mei 11, 2015 at 13:45
Oh wat leuk te horen. Ik had geen idee of je ze in Nederland kon krijgen maar door jou en een aantal mensen op Facebook begrijp ik dat ze hier ook in het wild groeien.
Dank je wel voor je reactie Sabien:)