Ensalada de patatas, pimientos, chorizo y maiz (aardappelsalade met paprika, chorizo en maïs)

Een soort van ensaladilla rusa maar dan met chorizo, paprika en maïs (Ensalada de patatas, pimientos, chorizo y maiz). Meer een restjesverwerking. De yoghurt mayo saus is met de chorizo olie, die je krijgt door het uitbakken van de chorizo, lekker pittig geworden.

Ensalada de patatas, pimientos, chorizo y maiz (aardappelsalade met paprika, chorizo en mais)

Ensalada de patatas, pimientos, chorizo y maiz

350 krielaardappeltjes, gekookt en doormidden gesneden
blikje maïs, uitgelekt
1 pikante chorizo
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel sherry azijn
plukje tuinkers en rode radijskiemen
peterselie
bieslook
peper en zout

Ensalada de patatas, pimientos, chorizo y maiz (aardappelsalade met paprika, chorizo en mais)

Snij de chorizo in kleine blokjes. Bak de helft in een droge koekenpan zachtjes uit tot ze bruin en krokant zijn. Haal uit de pan, zet apart en bewaar de chorizo olie.

Maak de dressing door de yoghurt, mayo en sherry azijn goed door elkaar te roeren en voeg daar de afgekoelde chorizo olie naar smaak doorheen. Breng op smaak met wat zout.

Doe de aardappelen, maïs, ui en rode paprika in een schaal en giet de helft van de dressing erover. Meng goed en laat een uurtje staan.
Voeg hieraan de gebakken en ongebakken chorizoblokjes toe. Schep goed om en bestrooi voor het serveren met peterselie, bieslook, tuinkers en kiemen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de rest van de dressing apart.

Ensalada de patatas, pimientos, chorizo y maiz (aardappelsalade met paprika, chorizo en mais)

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »