Huevos al plato

image_printprintfriendly version

Huevos al plato – recept van een traditioneel Spaans gerecht voor het bereiden van eieren in de oven samen met chorizo en doperwten.

Een recept die al eerder op de blog stond maar nodig een update en andere fotografie nodig had. Dit makkelijke recept komt uit het Spaanse kookboek Las Recetas de la Abuela door Máxima Cuesta.

De eieren worden in olijfolie, in een aardewerk schaaltje, in de oven gebakken met wat chorizo en daarna met wat doperwtjes gegeten. De laatste heb ik erin meegebakken.
Voor een vegetarische versie kun je de chorizo weglaten. Doe dan meer olijfolie in het ovenschaaltje en laat die 6 minuten goed heet worden in de oven voor je de eieren en doperwtjes eraan toevoegt.
Ondanks dat dit recept als voorgerecht of hoofdgerecht bedoeld is, is het ook erg lekker als ontbijt. Weer eens wat anders dan een doodnormaal gebakken eitje.

Het onderstaande recept is geschikt voor 4 personen

Huevos al plato

Huevos al plato

 

8 eieren
2 eetlepels ontdooide diepvries doperwtjes
100 gram bak chorizo (Marqt)
zout en versgemalen zwarte peper
olijfolie
peterselie, fijngehakt

nodig: 4 aardewerk schaaltjes met een diameter van 13 cm

Huevos al plato

Verwarm de oven op 220ºC
Snij de chorizo in kleine stukjes en verdeel over de ovenschaaltjes. Lepel over ieder bakje met chorizo 1 theelepel olijfolie.
Schuif de bakjes in de hete oven en bak 5 minuten, schep even alles om en laat nog een minuut doorbakken.

Huevos al plato

Haal de ovenschaaltjes uit de oven en breekt in elk schaaltje 2 eieren. Strooi wat doperwtjes over de eieren en bestrooi met wat zout en een flinke draai zwarte peper.
Zet de schaaltjes weer terug in de hete oven. Bak de eitjes 5 à 6 minuten (afhankelijk hoe groot je eieren zijn) tot het eiwit gestold is. Check na 5 minuut of ze al gaar zijn.
Haal uit de oven en bestrooi met wat verse peterselie. Serveer direct!!

Huevos al plato

Ook lekker is om de chorizo te vervangen voor bijvoorbeeld: ontbijtspek, sobrasada, blokjes jamón Serrano of blokjes gekookte ham.

Huevos al plato

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »